Prezident PZ ocenil policajta

07.10.2007 Stará Ľubovňa

Prezident Policajného zboru gen. JUDr. Ján Packa navštívil vo štvrtok 4. 10. 2007 Okresné riaditeľstvo Policajného zboru Stará Ľubovňa, aby osobne odovzdal „MEDAILU ZA OBETAVOSŤ“ a peňažný dar policajtovi z Obvodného ...
Tejto pocty sa za záchranu ľudského života dostalo ppráp. Petrovi Krempaskému. Ocenený policajt od nástupu k polícii pracuje na úseku poriadkovej polícii, kde patrí medzi najskúsenejších policajtov v rámci svojho služobného zaradenia.

Dňa 25.07.2007 o 08.49 h bola hliadka Obvodného oddelenia PZ Podolínec vyslaná na preverenie oznámenia o samovražde v meste Podolínec. Po príchode na miesto našli policajti na podlahe verandy domu muža, ktorému poskytovali prvú pomoc dvaja občania z Podolínca. Policajti v snahe zachrániť ľudský život vystriedali „záchrancov“ a ppráp. Peter Krompaský pokračoval v oživovaní masážou srdca, pričom po chvíli mužovi nahmatal pulz a ten následne začal dýchať. Polícia na miesto zabezpečila RZP zo Spišskej Belej, ktorá urobila ďalšie potrebné úkony. 35 ročný Poddolínčan bol prevezený do Ľubovnianskej nemocnice.
 

Vyberte región

mark